Torres : Sebuah Kisah

fernando torres : chelsea new player

ini satu kisah, bukan cerita dongeng dulu kala, ini kisah nyata, tentang pertemuan torres dgn chelsea, bla bla bla...(ni lirik lagu yg tlh dirojak kn oleh ak, lirik lagu ape??hah cari sendiri). ok salam sume, entri kali ni pasal bola sepak la plak. sowi la pembaca pompuan blog ak ni, tapi entri kali ni sal torres, so pompuan pon mesti bacakan, klu ad yg xsuke jgk t la ak buat entri pasal bola jaring plak(joke is fun). ok ujung bulan 1 dan awal bulan februari dihangatkan dgn berita perpindahan torres ni. aku pon cuak dow duk tunggu benda ni, tah jadi tah tidak, tah jadi tah tidak, tapi akhirnya da jadi kenyataan. akhirnya torres da selamat jadi player chelsea, dan memecahkan rekod perpindahan epl dan jugak buat roman abramovich kene cari ang pow byk2 raya cina ni(joke is fun).


sebenarnya chelsea ni mmg da lama mengidam si torres ni. Mr. Ancelotti, pengurus chelsea mmg peminat torres ni, so no wonder la die kepingin sgt nk sign si torres ni. dari season lepas lagi chelsea nk bli torres, klu korg x caye blh bukak blk majalah wisel edisi 197, keluaran 15hb februari 2010, dkt situ mmg jelas la yg torres ni jadi sasaran 60 juta pound oleh chelsea. dan akhirnya dieorg dpt torres dgn harga yg lebih murah iaitu sekitar 50 juta pound.


btw ak nk ulas ckit la pasal perpindahan ni, sowi klu ulasan ak x seummphh shebby singh. ak akn ulas dgn style pepol singh(joke is fun). ok mula2 nk ucap tahniah dlu kt chelsea coz dpt bli torres. hope pas bli torres blh la kejar man u kt ats ek. (ayat provokasi dari seorg red devil). torres sememangnya diperlukan oleh chelsea coz chelsea sbnrnya x ramai striker. dieorg just ad dua org striker yg da berumur 30an(drogba n anelka) dan striker muda yg blm terbukti kemampuannya(sturridge). ok so satu penambahan yg bagus dari chelsea. penambahan torres jgk mengurangkan beban drogba tuk cari gol. siyesly chelsea merosot coz drogba x score gol. btw transfer ni akn bg tekanan la kt torres. tekanan hasil dari tag harga 50 juta pound tu. bukan senang nk perform bile terlalu ramai org beri perhatian kt kite. bile da berpindah dgn harga sebanyak tu, of coz la org akan duk perhatikan kita. peminat chelsea mesti akan ingat cmne gagalnya andriy shevchenko dgn tag harga 30 juta pound, robinho gagal di man city jugak dgn harga 30 juta pound, dan kaka dgn tag 56 juta pound turut gagal. so torres akn dibebani tekanan utk menjustifikasikan harga perpindahan die tu.

selain itu jgk, mr. ancelotti pon tertekan dgn transfer ni. benda pertama yg die kene pikir ialah cmne nk letak torres ni kt first eleven. dan mybe la chelsea akn terpaksa merombak keseluruhan sistem skuad dieorg tuk masukkan torres ni. dieorg xblh just replace anelka @ drogba tuk masukkan torres ni. selain tu jgk, dgn perpindahan ni, ancelotti da xde reason tuk gagal season ni. korg tau la kn chelsea no. bpe skrg dlm liga, sblm ni ancelotti blh la bagi alasan ramai player die injured dan jgk die xdpt player yg die nk. so skrg player yg injured pon da ok dan die jgk da dpt player yg diidam idamkn. so now up 2 u la ancelotti, cmne lu nk handle chelsea seasons ni, peluru da ad kt tangan, skrg tinggal nk bidik je, kena @ xkena same2 kite nantikan.

p/s:sape nk lepak ngn ak tgk bola ahad ni, chelsea vs liverpool??jom la, jom la, hehehe

2 coretan ikhlas:

ekmal said...

pengkhianat..dia sorg je buat camni..dari merah pegi biru...bodo

pepol said...

eh ad lagi la..benayoun..joe cole..sume pengkhianat tu..hahaha