Review Lagu - Sudirman - Pelangi Petang

Sudirman

yeah review lagu kembali lagi, ok kali ni kite nk review lagu yg pernah dinyanyikan oleh bekas penghibur no. 1 Asia, Allahyarham Sudirman, penghibur no. 1 tu, bukan no. 2, no. 3 dan seterusnya. klu korg xknl sape Allahyarham Sudirman mmg nk kene ketuk kepala la. ok lagu yg terpilih ialah lagu pelangi petang. sure korg penah dgr lagu ni kn, ak mmg minat la lagu ni, coz majoriti lagu yg ak dgr ialah lagu yg berentak perlahan dan jugak lagu2 sedih. sob sob. ak mmg minat lagu yg ada elemen sedih2 ni dan lagu ni pon termasuk dlm kategori tu. klu korg perasan la atau klu korg slalu tgk drama2 melayu kt tv tu, korg mesti perasan yg lagu ni selalu ada, terutama time part2 sedih tu, mmg lagu ni akn keluar, dan apa lagi, bercucuran la keluar air mata membasahi pipi(pompuan la, ak xla,hohoho). ok dan ada artis lain yg da try bwk lagu ni, cm Faizal AF4 time konsert AF dlu dan jgk kumpulan DEF GAB C, yg tambah elemen rock ckit tuk lagu, btw ak tetap minat versi original jgk, nyanyian Allahyarham Sudirman, so jom layan lagu ni.

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

p/s:aku xtau da bpe ratus kali ak duk ulang dgr lagu anuar zain - sedetik lebih, sgt menyentuh perasaan lagu tu...ohhh

6 coretan ikhlas:

lolitasinta said...

mnt sudirman too . hee
tacink3 lak pg3 ne . huu

pepol said...

hye..yup minat jgk ek??bez kn lagu2 die..

Zakiah_MamaAdamz said...

suka citer kami...sedih... :-(

Ati Masrif said...

salam kenal popol,

minat sgt dengan bakat dia tu

lagu merisik khabar sgt popular
masa kak ati sekolah dulu...best!

Ati Masrif said...

TQ flw kak ati ye..

FLW U back ^___^
mood senyum ..hari ni dpt BE!!!
jom baca n3

pepol said...

eh bukan popol la..pepol la..huhuhu