Malaysia : Menang Lagi

malaysia vs hong kong

hye hye hye. bertemu kembali kite di blog yespepol. ok kali ni sembang bola lagi. smlm ak sempat la pegi ke stadium shah alam tuk tgk game antara malaysia ngn hong kong. walaupun harga tiket agak mahal la bg ak coz game ni friendly je, tapi utk pasukan kebangsaan ak merelakan je. dan penonton pon x bpe ramai sgt smlm coz friendly je kn, btw hope next game lwn pakistan t ramai la yg dtg. ok berbalik kpd game smlm, pade ak la, malaysia blh perform lagi bagus dari tu, mybe sbb game friendly je dan jgk coz risiko kecederaan, so dieorg xbpe perform smlm, tapi ape yg penting team kite menang smlm. btw kt sini ak nk highlightkn dua org player team kite la. ok yg 1st ialah safee sali.

lambaian safee sali

korg sume mesti tau kn yg penyerang terbaik kite ni akn bermain tuk kelab indonesia x lame lagi. last game die tuk selangor ialah game lwn kuala lumpur sabtu ni. mula2 dlu bile die ckp yg die nk maen ngn club indon, ak agak kurang bersetuju la. coz kite da klh kan team indon, means player2 yg terhasil dari liga super kite lebih bagus dari player kt liga indon tu. so knp plak kite nk pegi maen kt liga yg bwh dari liga kite?tapi bile dipikirkan blk dan selepas tgk perpindahan torres ke chelsea,ak mula faham knp safee perlu ke indonesia dan knp selangor perlu melepaskan beliau. safee ni mmg da plan nk maen kt luar negara, so xde gune kite nk halang die, biarlah la die buat ape yg die suke, xgune kite paksa die buat ape yg die x suke, klu kite paksa jgk, t benda ni blh effect performance die, so sape yg rugi? kite jgk yg rugi. lagipun biarlah die collect seberapa byk ilmu yg ad kt sane, kite sume tau yg approach bola sepak kt sane laen ngn yg ad kt negara kite, dan kita jgk blh mengharapkan safee ni jadi spy tuk intip player2 terbaik indon kt sane, sedikit sebanyak benda tu blh digunakan di dlm skuad kebangsaan kite. so wish u luck and all the best la safee sali.

aidil zafuan

ok player kedua yg ak nk highlightkan ialah aidil zafuan. korg sume tau yg si aidil x maen piala suzuki aritu coz injured. dan korg sume tau yg time piala suzuki aritu performance defence kite iaitu mohd fadhli shas ngn muslim ahmad teramat la baik. siyes ak rase si aidil ni cm da xde masa depan ngn team kebangsaan lepas tgk performance dua org player muda kite tu. tapi bile tgk game smlm di mana si aidil ni maen, ak rase tetap antara defend terbaik yg ad kt negara kite. btw sume org tau yg si aidil ni skrg tgh ad masalah dgn rumah tangga die, so ak harap la die blh settle elok2 probs die tu, xnk la benda2 cmtu effect performance die nanti. lagipun skrg ni die da ad pesaing utk tempat dlm skuad kebangsaan, so kene kerja keras la beb tuk dptkn blk tempat tu. so all the best la tuk ko aidil k.

p/s:bola sepak malaysia ad masa depan, tapi perjalanan tuk tgk team kite sebaris ngn team laen masih panjang lagi, btw sape nk pegi tgk game malaysia vs pakistan?

4 coretan ikhlas:

shah amirul said...

nak betulkan sikit,sebenarnya ranking liga indonesia lagi tinggi tarafnya dari liga malaysia,sedih nak mengaku fakta kat atas ni,tapi itu kenyataan nya.
tu yg Safee nak pergi tu.

hang duduk belah mana semalam?awat tak join Ultras Malaya kat gate 15? hehe

pepol said...

owh ye ke..baru tau..sowi 4 the wrong in4mation..bro join ultras malaya ke?sy dkt je ngn ultras malaya tu smlm..sblh tu je..byk jgk la snap gambar ultras malaya...hehehe

shah amirul said...

yup baru join ultras malaya,sebelum ni hanya join ultraSel (ultras selangor) je.aha

byk snap eh? apa lagi post la kat blog ni.hehe

pepol said...

owh ye ke..hahaha t la upload gambar ek..kt fb pon da ad..hehehe