Selamat Hari Raya Aidilfitri..:D

kad raya
kad raya dari pepol


Assalamualaikum sume,yeah di kesempatan ini sy ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kpd semua kwn2 sy,xkisah la kwn2 di universiti,kwn2 semasa sekolah,kwn2 di blog,kwn2 di formspring,kwn2 di fb dan jgk kwn2 di tempat praktikal dlu,kiranya sume2 la ek,dan jgk kpd sanak saudara,sepupu sume,selamat hari raya jgk diucapkan. sy ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf jika selama ini sy ad membuat salah,ad terkasar bahasa,ad membuat kalian berkecil hati dan sebagainya, sesungguhnya sy hanyalah seorg hamba Allah yg kerdil dan tidak blh lari dari melakukan kesilapan. jadi seribu kemaafan dipinta,dan kpd yg blk kg,sy merayu sgt2,tolong berhati-hati di jalan raya,xnk tgk korg masuk buletin utama tau,semoga selamat sampai ke destinasi,akhir kata, semoga lebaran kali ini memberi seribu kenikmatan dan keinsafan kpd kita. Aminn...sy tinggalkan korg dgn lirik lagu suasana hari raya,yeah!!


Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

p/s:blog akan direhatkan bermula hari isnin ini sehinggalah ke hari sabtu,but dun worry,once i'm back pasti update ny,BUKAN JANJI PASTINYA ADOIYAI,hehehe

15 coretan ikhlas:

Lily Suhaili said...

Selamat hari raya jugak Saiful Zamir. wahh nama penoh lagi tu. hahaha.


p/s : lagu raya nampak. ngeee

pepol said...

lily suhaili...selamat hari raya jgk lily suhaili,nama penuh jgk,hahaha

FF said...

Salam Aidilfitri utk sahabat lamaku- Saiful zamir yg ku kenali di Kuala Lipis, Pahang..

Maafkan semua salah & silap saya sepanjang perkenalan kita..semoga zamir terus suksess melayari kehidupan..

Selamat hari raya....maaf zahir batin!

ikhlas,
Falynee Faha 2011 :)

pepol said...

ff...selamat hari raya jgk falynee..:D

FF said...

Duit raya tak de langsung ke zamir?

pepol said...

ff..amboi3,yg keje la kene bg duit raya

Nur Salsabilla said...

Selamat hari raya jugak !

Dzafira said...

Selamat Hari Raya buat sahabat blogger uitm palam.. maaf zahir dan batin.. :)

Fendy said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin..semoga hari raya memberi seribu kegembiraan.....selamat menyambut hari kemerdekaan juga....salam lebaran...

onisan said...

pepol selamat hari raya aidilfitri.maaf zahir ye. rajin tol ko edit gmbar kan ;)

pepol said...

nur salsabila..selamat hari raya jgk..:D

pepol said...

dzafira..yup,selamat hari raya jgk..:D

pepol said...

fendi...thanks fendi,selamat hari raya jgk..:D

pepol said...

onisan...selamat hari raya jgk onisan,yup mmg dah jadi habit da,hahaha

Adi Alida said...

selamat hari raye epul..^_^