Liverpool,Arsenal,Chelsea cukup bersederhana puasa kali ini

Assalamualaikum sume,hye ok entri kali ni adalah mengenai review 1st week english premier league(EPL),klu korg ad bace entri ak yg ni, ak ad tulis yg epl ad 5 team besar, so kt cni ak nk review ckit ape yg team2 besar ni dah lalui tuk 1st game epl ni, review akn dimulakan dgn team liverpool dan di akhiri dgn team bakal juara, man utd, dan review ni akan dibuat ala2 sokernet.

amek kau

Liverpool

1. pemilikan baru,John W. Henry,kepulangan raja kop, Kenny Dalglish dan perbelanjaan mega menyebabkan para peminat liverpool merasakan sudah tiba masanya utk trofil epl kembali ke anfield, tetapi satu libasan dari sebastian larsson segera melenyapkan mimpi indah itu. perbelanjaan sebanyak 100 juta pound (luis suarez+andy carroll+charlie adam+stewart downing+jordan hendersson+jose enrique)hanya mampu memberikan 1 mata pada perlawanan pembukaan, jadi penyelesaian terbaik utk liverpool adalah berbelanja lagi 200 juta pound utk mendapatkan lagi 2 mata.

gervinho

Arsenal

2. arsene wenger akan gunakan alasan yg sama tahun ni,"skuad arsenal adalah skuad muda,dan blm matang",dan akan menyaksikan fans arsenal terpaksa menanggung malu utk setahun lagi tanpa sebarang piala. ketika fabregas sudah pon menyarung dan mencium jersi berbelang barca, wenger hanya membeli negro yg berusia 18 tahun(alex oxlande chamberlain)utk menggantikan fabregas. jika nasri pergi ke mecester siti, selepas ini arsenal akan dikenali sbg kelab penyumbang pemain kpd mecester siti(kolo toure,adebayor,clichy)

torres andre villas boas

Chelsea

3. melantik pengurus yg seusia dgn drogba nampaknya bakal menjadi kesilapan yg terbesar pernah abramovich buat, dan jurulatih pahang,dollah salleh sudah berkira-kira utk menggantikan andre villas-boas yg dijangka bakal dipecat menjelang hari raya aidiladha nanti. dan torres akan terus menjadi duri dlm daging kpd chelsea,klu diturunkan,tak score gol, klu x diturunkan, rasa cm rugi coz gaji mahal tu.

sergio aguero

Manchester City

4. sukar utk ak tulis ni,tapi itulah realitinya,mecester siti kini merupakan pencabar utama utk kejuaraan epl. kelab yg dimiliki oleh dato' siti ini(maaf,sheikh mansour sebenarnya)memiliki barisan pemain yg lengkap jika dibandingkan dgn team besar yg laen. limpahan kemewahan yg diberikan oleh sheikh mansour kpd roberto mancini sepanjang bulan puasa ini memungkinkan mancini membuat persediaan raya terbaik tuk mecester siti. dan tidak menghairankan jika sheikh mansour mampu tersenyum lebar di pagi lebaran nanti melihat team nya berada di puncak epl. membawa masuk sergio aguero menjadikan mecester siti kini setaraf dgn kelab besar laen.

ashley young

Manchester United

5. ini team bakal juara, mungkin akan ad suara2 sumbang yg ckp,"eleh,menang pon coz nasib je,gol deflected". tapi ape yg pasti,ak amat konfiden dgn masa dpn utd. satu away game yg sukar,ditambah dgn memek muka roy hodgson yg jelas bersungguh nk mengalahkan man utd, kejayaan man utd dlm 1st game ditunjangi player muda. bayangkan tuk 15 minit terakhir,barisan belakang hanya ad smalling(22thn),phil jones(19thn),jonny evans(23thn),fabio da silva(21thn),david de gea(21thn),tapi tetap west brom xmampu utk menang, so i can see the bright future of man utd.

david de gea
kau jgn nk happy sgt,performance ko x bagus pon lagi

so,inilah aje review dari ak mengenai big 5 epl di dlm minggu pembukaan epl, nanti klu ad masa, aku akan buat review tuk relegation candidates plak, dan jgn lupe,piala malaysia start bulan depan ok.

p/s: nak pakai jersi team mane raya ni ek?

12 coretan ikhlas:

siti nor atika ruslan said...

ska gler cite pasal arsenal..kelakar je..2 lh..pasukan ni erm..mcm nak hmpir pupus je..haish..ha2..

pepol said...

siti nor atika...hehehe,arsenal tah pape je,bli player muda,sampai masa,jual kt mecester siti..

fairulfaezwan said...

nak komen sikit la.sebab aku peminat arsenal.sori la sebab arsenal kewangan agak terbatas nak dibandingkan dgan mu,chelsea,liverpool,mc.jadi player muda ja yg mampu.muda2 pon bukannya duduk dekat tangga bawahan liga kan kawan?:)

pepol said...

fairulfaezwan....thanks 4 the comment,btw not really agree wit u,arsenal byk duit dan same je dgn team laen,cume wenger je yg xnk bli player,siyesly arsenal mmg ad duit,cube tgk blk,player yg baru die beli tu,alex oxlande chamberlain,harga die 12 juta pound,mahal jgk tu,rendah ckit je dari apa yg dibayar oleh man utd utk bli ashley young..

Fatin Syahira said...

ERRR macam mana nie kalau cakap pasal bola T___T' confius sebab jarang tengok bola. tengok orang main bola ja HAHA :D

pepol said...

fatin syahirah...hehehe,its ok,saje je post sal bola ni

J-Are said...

Glory Glory MAN.United.

Anonymous said...

sokernet la sgt..... xprofesional post ni kalu nk up team pilihan ko je.. But,its ok.. season is just begin.. bnyak player2 baru yg akan perform 4 each team masa transfer window nnti.. So, Dont judge the entire season by just watching the first game.. UP THE CHELS!!

~MCD~

pepol said...

j-are...yup,glory2 man utd

pepol said...

mcd...hahaha,akhirnya ko baca jgk entri ak ek,hahaha we will see mcd,hahaha

cix z said...

Jyeahh!

Man U laa wehh~ hahaiiiii

pepol said...

cix z...yyeeaahhh,glory2 man utd