Hari Ulangtahun tak semestinya Indah

arsenal berusia 125 tahun ini

Setiap org amat menantikan hari ulangtahun, tidak kira lah hari ulangtahun ape,ulangtahun kelahiran,ulangtahun perkahwinan,ulangtahun percintaan,xpon ulangtahun tamat belajar. sumenya akan disambut dgn meriah,xkira lah disambut secara sendirian,bersama org tersayang,bersama keluarga atau bersama rakan-rakan.

dan tahun ini,kelab bolasepak arsenal menyambut ulangtahun penubuhan yg ke 125. satu jangkamasa yg begitu lama. dan apabila berjaya mencapai satu tempoh sepanjang itu,sudah tentulah ulangtahun ini akan diraikan secara besar-besaran. antaranya, logo arsenal mengalami perubahan tahun ni(blh tgk gambar kt atas).

tetapi,selepas menonton game arsenal vs liverpool, membuatkan ak tertanya,mcm inikah mereka menyambut ulangtahun mereka yg ke 125?satu permainan yg tidak berinspirasi,disusuli layangan kad merah kpd si hitam manis frimpong, gol sendiri dari aaron ramsey dan ujan yg membungkam arsene wenger.

klu lah ak seorg penyokong arsenal,ak akan amat sedih melihat keadaan kelab ak skrg, satu tahun yg cukup istimewa seharusnya dihiasi dgn kejayaan,tapi dua games tanpa kemenangan,perginya seorg kapten berinspirasi,dan samir nasri juga bakal pergi(si durjana bendter juga),arsene wenger bakal dihukum oleh UEFA,dan kemungkinan gagal layak ke peringkat kumpulan champions league(jika klh dgn Udinese pagi khamis nanti) bakal menjadi satu ulangtahun yg cukup perit utk arsenal.

dan jika ak seorg penyokong arsenal,ak amat mengharapkan beliau dpt membeli seorg pemain yg cukup berpengalaman,pemain yg sudah biasa menggenggam piala,seorg pemain yg akan memberi direction kpd skuad muda arsenal. tidak slh membeli pemain muda,yeah utk masa depan tapi bukan lah kesemuanya. setiap pasukan yg dibentuk perlulah balance,perlu ad seorg general utk memacu pasukannya,memberi inspirasi kpd pasukannya,perlu ad pemain berpengalaman utk menjadi tonggak kpd pasukan,dan juga perlu pemain muda utk menambahkan kesegaran dan idea2 baru. jika benda ni diadun dgn baik,maka terhasil lah sebuah pasukan juara.
mungkin tiba masa utk berundur??

so,dgn transfer window berbaki lagi seminggu lebih,diharapkan arsene wenger dpt menggunakan nya dgn sebaik mungkin bg memastikan hari ulangtahun arsenal tahun ini disambut dgn meriah dan bukan dgn tangisan hiba para penyokong di seluruh dunia. wasalam

p/s:ak sgt x setuju dgn org yg nilaikan player bolasepak berdasarkan "kecomelan" dieorg, player bolasepak dinilai berdasarkan performance dieorg beb

4 coretan ikhlas:

azam said...

iseh...cam perli je kan??

salam singgah kenalan

follow-follow

pepol said...

azam...hehehe,entri ni perli sambil bg nasihat,hehehe

Adi Alida said...

epul..ajar aku caner nk wat fesbuk like button tu..wat la 1 entri utk fb button..request ni.hihi

pepol said...

adi alida...hahaha,blh tapi dgn satu syarat,jgn tutup blog,hehehe