Malam Minggu Ku Terisi

tumblr_lnikxnOxW81qat2ooo1_500_large

jam menunjukkan pukul 12 malam. di hari sabtu mlm ahad,aku berbaring mengadap laptop kesayanganku. aku melihat kudi dan beberapa org housemate aku sedang rancak bergayut bersama makwe masing2. housemate laen tu tak perlulah aku mention nama coz budak2 yg da kapel ni saham die da jatuh,buat apa aku nak promote lagi kt blog aku nih. agak lama juga kudi bergayut pada malam itu. selesai bergayut,kudi memanggil aku dengan hajat ingin berkongsi sesuatu yg sebelum ni haram jadah aku langsung tak tau.

apa yg kudi cuba sharekan ni ialah berkaitan dengan makwe dan cinta. klu cite bab makwe dengan cinta ni kudi memang lejen. macam2 pasal makwe dan cinta ni yang die tau. kalau aku bg 5 set answer booklet tuk die tulis semula pasal makwe dan cinta pon belum tentu cukup. dari mana die belajar benda2 ni sume aku pon tak tau. padahal,setiap semester subject yg aku amek sama je ngn die,mungkin die ada "extra class" kat luar,mana kita tau,ye dak.

kata kudi mudah je,"klu ko nk tau seseorg makwe tu ada pakwe atau tak,cuba ko tepon die time weekend pukul 12 ke atas,klu call ko waiting,tu maknanya die tgh bergayut dengan pakwe die la tu". itu penerangan dari kudi. aku terkejut jgk dengar kudi ckp camtu. biar betul mamat ni,semudah itu die buat assumption. aku pon try la utk membuktikan teori kudi itu silap. aku pilih satu no makwe ni. dari dlu lagi,aku dah syak makwe ni ada pakwe,tapi jenis maen sorok papan,tarik papan. aku pon try la call makwe ni. dan call aku waiting. haram jadah, blh betul pulak teori si kudi,aku try lagi, sampai kali ke-5 pon waiting lagi,takkan aku tak nak percaya lagi teori si kudi ni.

memandangkan usaha utk bergayut seperti housemate2 yg laen tidak berjaya,aku membuka dashboard blog aku. daripada aku membazirkan masa menglike pix makwe kt fb,baik aku buat entri kat blog aku. aku pon mula menaip. dari satu perenggan ke satu perenggan aku menaip,tidak lah terlalu panjang entri aku kali ni. ye la,idea bukannya datang setiap masa. korg nak tau tak entri mana yang aku taip tu?










-entri yg ni la. "sigh"

p/s:aku nk sambut kt mana raya cina tahun ni?tahun ni raya cina meriah woo,tahun naga tu,tahun yg paling dinantikan

10 coretan ikhlas:

Schaza Abieyza said...

teori kudi tu xbetul jugk...tgk la kekadg gayut ngn adik mlm2..ahahaha

hanaahmad said...

mamat yang banyak teori pasal cinta ni confirm jenis lelaki ayat manis dan banyak ayat aweks. keh3. opps maaf kudi.

pepol said...

bizah...kah kah kah

Cik Ungu Kamila said...

baik punye teori. gitew. hahaahaha xD

pepol said...

cik ungu..kah kah kah

pepol said...

hana...kah kah kah

chiah_ismile said...

best!sgt suka teori kudi..tp kdg2 bkn ngn pakwe je kot =,=

pepol said...

chiah..hehehehe

Ann Zickler said...

malam minggu kalau nak terisi pegi la brickfield atau jalan alor. serius sangat terisi. takyah makwe2. kah kah kah

pepol said...

kimon...jom ar kimon,kah kah kah