Kenangan di Puncak Part 8

cover kenangan di puncak

"hai nikita willy,cantik ari ni"tegur aku.

"hah nikita willy??"die kehairanan.

"owh hahaha,muka awk mcm nikita willy,sbb tu sy panggil nikita willy"penjelasan dari aku.

"hahaha,memandai je la awk ni,sweet talker nampak"nikita willy membalas.

"eh bukan la awk,memang betul ni,tak tipu,awk ni sweet macam nikita willy"balas aku.

"hahaha,okok da cukup,btw thanks tau"nikita willy tersenyum manis.

"oh ya,sy dah add awk kt fb tau,nama sy saiful zamir"jelasku kepada dia.

"owh awk rupanya,yup ada perasan aritu,salam perkenalan awk"ujar nikita willy kepada ku.

"salam perkenalan untuk nikita willy yg sweet"aku membalas dengan nada separa gatal.

"hahaha,ada2 je la awk ni,ok la awk,sy pergi dulu"

"ok awk,semoga ketemu lagi,bye"balas aku.

walaupun hari masih lagi panas terik,terasa seolah-olah hari itu cukup dingin dan mendamaikan. langit mula gelap. bintang-bintang mula memunculkan diri. aku duduk di sebelah sang puteri. sama2 memandang ke arah bulan yang sama,sama2 menuding ke arah bintang yg memancar,sama2 melukis buruj di angkasa,dan di saat aku hendak membisikkan kalimah cinta di telinga sang puteri,aku dikejutkan oleh kudi.

"pul,jom mlm ni pegi uptown shah alam"tanya kudi.

"boleh je,sape lagi yang pegi ni?"balas aku.

"budak2 umah kita la"jwb kudi.

"okok,set"ringkas jwbku.

aku bergerak bersama kudi dan beberapa geng menuju ke uptown shah alam. uptown shah alam merupakan antara tempat yg femes kepada pelajar puncak alam. apa sebab yg menyebabkan perkara ini berlaku?korang tanya sendiri kepada yang pernah pegi,aku tak masuk campur. sepanjang perjalanan, aku hanya mendengar mp3 yang ada di dalam handset. malas mendengar celoteh kudi yang hanya berkisar kepada perempuan,perempuan dan perempuan. sedang asyik melayan lagu kasih oleh reza salleh,satu mesej timbul di skrin handset.

"awk marah dekat sy??"mesej ringkas dari gadis berjilbab.

aku membaca mesej itu acuh tak acuh. tak berminat untuk reply. aku melihat ke luar tingkap dan sudah nampak bayangan uptown shah alam. selepas kudi "park" kereta, kami semua jalan bergerombolan menuju ke uptown. dalam kepala masing2 sudah ligat memikirkan apa barangan yang bakal dibeli. dan tidak kurang juga,ada diantara kami yang hanya ingin mencuci mata.

di pintu masuk uptown, terlihat sebuah kedai yang menjual pelbagai aneka haiwan peliharaan atau jika di "english"kan berbunyi pet. kelihatan ramai anak2 muda tidak kira makwe atau pakwe sedang kusyuk melihat arnab2 yang dipamerkan di bahagian depan kedai. aku mencelah masuk ke dalam kedai bersama kudi. di dalam kedai,ada sejenis haiwan yang berjaya menangkap mata aku. kelihatan seperti hamster,tapi lebih besar dari hamster. tikus barangkali,oh tidak, jelas tertulis di atas kurungannya iaitu "guinea pig".

"binatang ni gigit ko tau x??"tanya kudi kepada aku.

"hah ye ke?tapi comel"aku membalas.

"ha ah,comel kn awk"

aku dan kudi terkejut mendengar suara tersebut.

Bersambung....

p/s:tahun 2012 tahun mencabar utk aku

9 coretan ikhlas:

Schaza Abieyza said...

sikit je psl gadis bjilbab n nikita willy...

FaiZaH Fyn said...

suara sape laa yang tegur tu..nak kena tunggu part 9 pulak..alahai

pepol said...

bizah...kah kah kah

pepol said...

faizah..hehehhee

falynee said...

zamir..semua ni based on true story ke? hehehehe ^^

pepol said...

falynee...yup,kah kah kah

Verrine's said...

ah mesti gadis jilbab yg tegor tu!

Verrine's said...

lagu kau!!! hahahahah bukan maen!

pepol said...

verine...kah kah kah