Review Minggu Pertama Semester Baru

yearbbb

Salam sume,tamat sudah minggu pertama semester baru. memandangkan ari jumaat cuti,so minggu pertama semester baru just 4 hari je. klu korg nk tau,tapi sebenarnya majoriti da tau kot sal benda2 ni, time awl2 sem ni,ad beberapa benda yg akan jadi femes dan menjadi bualan para pelajar.

1.GEMUK
mungkin bunyi sensitif,tapi perkataan ni agak femes di awal sem, dan memandangkan baru lepas cuti sem selama 4 bulan(paling lama dlm sejarah),so jgn terkejut klu korg dihujani dgn ayat cmni dari kwn2 korg "wei,ko da makin gemuk ek skrg ni"

2. JUNIOR
sudah semestinya sem baru akan dimeriahkan dgn kehadiran para junior,sume para senior akn sibuk utk mengenali para junior dieorg dgn pelbagai alasan,ad yg ingin menjual buku,ad yg hanya sekadar ingin berkawan dan ad jgk yg mempunyai niat tersembunyi,paham2 suda

3. BUKU
satu benda yg borink tapi amat popular di awal sem,bg yg pointer sekadar cukup mkn je,buku yg fotostat sudah memadai,bg yg every sem DL mesti bli buku baru punya beb,x maen ar photostat2 ni, dan benda ni jgk antara benda yg paling sesuai tuk dijadikan sumber pendapatan tambahan bg golongan yg tamak mengaut keuntungan dari budak2 yg baru dpt duit ptptn.

4. KP
KP klu kt tempat ak blaja ni ialah koordinator program,yakni org paling power dlm sesuatu kos tu, dan KP adalah org yg paling sibuk time awl2 sem ni. maklumlah, byk masalah di awal sem ni,dgn jadual ny,dgn budak2 baru ny,dgn nk bg taklimatnya,mcm2 lagi la. btw KP ak sem ni sgt owesome,thanks Dr. Kadir..:D

5.KELAS CANCEL
perkataan ni jgk agak femes di minggu pertama. klu x caya,try la korg pegi kls time 1st week ni,ak berani kerat jari ar klu xde langsung perkataan "KELAS CANCEL" ni naek time 1st week ni.

so,tu je lah serba sedikit ape yg berlaku time 1st week sem baru ni,kpd yg xblk kampus lagi tu,blh la blk da ek.

p/s:da byk terima jemputan tuk tgk game man utd vs chelsea ari ahd ni.

12 coretan ikhlas:

Mrs. Farhan said...

bersnye korangg.

1st week budak optometri xde langsung kelas cancel. dan kitorg siap ada kelas ganti untuk cuti hari jumaat. huhuh. lab pulak siap dah cover untuk 3 minggu berikutnye. =.=

1st week kitorg x heaven mcm korang. =(

p/s: btw, nice entry. =D

pepol said...

mrs. farhan..owh ye ke,means kene kerat jari la ni kn,hahaha,owh sadisnya 1st week da full class,emm

Azhafizah[フィザ] said...

selalunye first week fiza akan ponteng..hii..tahu sebab lec pun akan ponteng gak..btw,selamat ber'new' semester ye.super senior dah!

Media Cyber said...

hello.. :D saya ingatkan ni posting berbulan2 lepas.. haha :D

hazanis said...

nasib bek xder yang tegur saya gemok....makin kurus ada la...hihi

pepol said...

azhafizah...hahhaa,da jadi super senior sem ni,hahaha

pepol said...

media cyber..eh xla,kn budak degree baru masuk minggu ni

pepol said...

hazanis...wah,hebat tu,cuti lama tapi makin kurus,bukan makin gemuk,hehehe

visitme@FaTiN cOrNeR said...

class cancel..tu mmg dh jadi tradisi tu..ngehehe..tp ada jgk yg first day dh belajar..

pepol said...

fatincorner...hahah,tau xpe

A.I.N.S.Y.A.H said...

sy nye 1st week sume lect masuk..mcm mana 2? nak ptong jari or nak ptong kuku?? ;)

pepol said...

ainsyah...alamak,jgn la begitu,hahah