Mengendong DSLR kini satu trend?

hye, bertemu kembali kite, ok mula2 ak nk mintak maaf dlu klu korg nyampah ngn entri kali ni coz entri kali ni penuh dgn gambar, ak bukan sengaja nk letak gambar byk2, tapi entri kali ni mmg kene letak byk gambar. ok klu ak sebut kamera dslr, konpem korg tau kn, klu x tau jgk, g google cepat. ok dslr ni kamera yg agak mahal sbnr nya,nk plak student cm ak ni, so bukan sume org mampu tuk memilikinya, org yg betul2 minat dan jgk org yg byk duit je yg akan angkat kamera ni, ak pon x mampu lagi der nk pakai dslr ni,tgh kumpul duit lagi. tapi skrg ni ak perasan, da makin ramai org mampu pakai dslr, dan org ckp da x rare da klu ad dslr, coz da ramai yg ad, len la dlu, klu ko ad dslr, mmg org respect giler,tapi tu dlu la der, skrg da len da. ak perasan benda ni time ak lepak kt alamanda aritu, ak perasan ramai org yg bwk dslr. ha klu korg x caya korg blh tgk gambar yg ak snap ni.












ha betul kn ape yg ak ckp, ramai yg bwk dslr ni, sbnrnya byk lagi gambar,tapi ak mls nk upload coz ak xnk entri ni nmpk cm album gambar lak, so dari pemerhatian ak la, dieorg yg duk mengendong dslr ni bukan la just tertumpu pada satu brand je, byk brand contohnya nikon,canon,sony dan jgk pentax. tapi yg paling byk org gune ialah canon, mmg ketara time ak lepak ni, nmpk dgn jelas ny yg ramai org pakai canon compare ngn brand laen. dan ak jugak pakai canon, walaupun bukan dslr, tapi yg penting canon beb, so korg pon klu nk cari kamera tu, better amek canon, hehehe tapi ad jgk yg bwk kamera ni..

kamera lomo

hahaha,style ar kamera lomo, ak minat giler ngn kamera lomo jenis diana tu, mmg nmpk klasik giler, hopefully satu hari nanti dpt la ak bli kamera cmtu. hehehe ok cukup tuk kali ni, chaw chin chou

p/s:klu ak bukak offer tuk amek gambar korg, ad x yg nk panggil ak?hahahaha

4 coretan ikhlas:

Zyash said...

Nak DSLR jugak...belikan 1...!!!

czueka zulaikha said...

DSLR tu da mcm aksesori wajib bawa time keluar .same mcm jam n henset :)

pepol said...

zyash..hahaha..pilih2 nk model mane

pepol said...

czueka zulaikha..hehhehe..yup2 skrg ni da jadi cm aksesori wajib da..