Aku sokong Amir, korang??

mood : stabil
tempat : umah sewa puncak alam
lagu : shahir - kebahagiaan dalam perpisahan

amir raja lawak

Assalamualaikum sume, ok kali ni sembang sal program terbitan astro yg tgh hot skrg ni iaitu program maharaja lawak, ok program ni menghimpun bekas2 juara dan bekas2 finalis raja lawak dari musim pertama hinggalah ke musim terbaru. setakat ni maharaja lawak da bersiaran selamat 4 minggu, means da ad 4 episod la kn, ak xpenah miss lagi la tgk program ni.

ok kt cni ak nk tulis ckit sal slh seorg peserta maharaja lawak,iaitu amir raja lawak. ok honestly,ak bukan la peminat die dan jgk ak bukan la pembenci die, just bese2 saje. yup mmg diakui, klu korg layan maharaja lawak ni dari episod awl, mmg korg blh tgk ar antara peserta yg tah pape ialah amir, lawak die kurang menjadi, merapu-rapu dan kadang2 cm memperbodohkan diri die sendiri.

ok,ak bukan ny ape, ak agak pelik bile tgk org duk kutuk die mcm2. kt fb tu, xyah ckp ar, mcm2 page yg dieorg buat tuk malukan si amir ni, cm "sila keluarkan amir dari maharaja lawak","amir x lawak", mcm2 lagi ar, pada ak, x patut ar buat cmtu. cuba korg letak diri korg kt tempat amir, ape korg rase klu org laen plak dok buat cmtu kt korg?mesti korg rasa upset jgk kn, dan ak xdpt bayangkan ape agaknya ahli keluarga amir ni rasa. mesti dieorg terasa jgk dgn ape yg org duk buat kt amir.

pada ak ar,simple je, klu korg xminat die, so xyah ar undi die, btw no need ar nk kutuk2 die bagai, buat tambah dosa je, klu die buat lawak tapi x lawak,jgn gelak, dan jgn undi die, cmtu je, dan klu die tiba2 buat lawak yg gempak, support die dan undi die, ha cmtu je ar, respect ckit org lain dan insyaAllah t org laen akan respect kite blk. dan ak jgk xde pertalian saudara ke ape ngn amir ni ek, dan jgk tidak dibayar oleh amir fan club ke ape ke tuk wt entri, t org ckp ak back up amir sbb ad org byr ak ar, ak sedara die ar, bukan ek, sume tu x betul langsung, just tulis ape yg ak rase je. ok sampai cni je la, jumpa lagi bubbye.

p/s:blog akan ditutup buat sementara waktu sehingga 28hb bagi menghormati owner blog ni yg akan menduduki dua paper pertama yg agak susah. "I'm sorry"

9 coretan ikhlas:

kim heeruul said...

kesian gak aku tgk org dok kutok2 dia..
aku xdpt tgk program tu..maklum la xd package mustika..nk tgk utube,aku guna broadband je..
btw,aku sokong sepah..^^

shatooman said...

tu la pasal..kesian aku tgk amir..tp dari minggu 1 hingga 4, amir nampak ada kemajuan.. setiap minggu mesti dia beraksi lebih baik berbanding peserta lain. peminat jozan paling ramai. tp bg aku, jozan still x de perkembangan.. lawak diorang kadang2 menjadi, kadang2 hancur.. yg sentiasa best tentulah jambu ngan sepah. mcm tu baru betul maharaja.. x pernah kecewa ngan lawak diorang.

Anonymous said...

amir ni cam akudi la...haha...ooo da ko ske ktuk2 akudi dlu xpe lak...hahahaha

fahrin ahmad said...

hahahaha...ni pengakuan berani mati..lu nk gua pergi passte ke entry ni kat wall post 'singkirkan amir maharaja lawak?' hahahah

pepol said...

kim heeruul...yup honestly ak xsuke jgk amir..tapi xde ar smpai nk kutuk2 die..chill la der

pepol said...

shatooman..yup..jozan cm xde idea..blk2 tiru suara org..

pepol said...

fahrin ahmad..wah amboi ko,nk paste entri ak kt page tu ek..ahhahaa

Redbloodsnow said...

dia ke yg terkuar? dah tak leh lg nk tgk coz of dah tak di siarkan kat astro prima :(

pepol said...

Redbloodsnow..eh x la..die belum terkeluar lagi..