Dinner tempat memperagakan pakaian pelik2 ke??

Assalamualaikum sume, hah korg tgk tu, panjang x tajuk entri ak kali ni?panjang kn, hehehe sbnrnya entri kali ni bukan la tuju kt sape2 ataupun kutuk2 sape, klu nk kutuk, ak tulis name je terus, tapi ak x tulis pon kn, ok idea tuk entri kali ni ak dpt pas tgk gambar2 membe ak time dinner malam pra graduan, wah gojes2 sume ny, ensem2 blaka, meletoopp u all. dari gambar2 yg ak tgk tu, ak noticed yg ramai pakai baju pelik2 time dinner tu. "pelik" kt cni bukan la bermaksud korg pakai baju mcm alien ke, mcm kartun ke ape, tapi "pelik" kt cni bermaksud baju2 yg dipakai pada malam itu mmg xpenah korg pakai sblm ni, means korg xpenah pakai baju2 cmtu time pegi kuliah, time hang out atau pun time kt umah. so itulah yg dimaksudkan dgn "pelik" kt cni, jgn pikir bukan2 lak ek. btw almost korg mmg meletoopp time dinner tu, dgn mcm2 dress, dgn aksesori bagai dan jgk make up sume, mmg terbaik. ad smpai yg ak xdpt cam da.

so, korg amat bertuah coz dpt join dinner yg dianjurkan, klu korg nk tau, sepanjang ak bergelar student uitm, ak x penah sekali pon pegi dinner, baik dinner malam pra graduan, dinner persatuan kos ak, dinner mlm kecemerlangan(even tiap sem dpt dekan,tipu je), sumenya ak xpenah pegi. so, ak xpenah rasa cmne excited nk pegi dinner, pikir nk pakai baju ape, dan jgk nk amek gambar ngn sape time dinner tu, sume tu ak xpenah rasa. dan sem dpn merupakan sem last ak kt puncak alam sblm ak pegi praktikal, dan ak x rase pon yg ak akan pegi dinner nxt sem(klu ak dijemput la). tapi kn, ak terpikir, klu tibe2 ak berubah hati ataupun ad someone yg ajak ak pegi dinner, ak nk pakai cmne ek?? so ak sempat la google beberapa style yg ak rase klu ak pakai akan melayakkan ak bergelar "king" pada mlm itu. so inilah choice ak....

yg ni ak paling suke, mmg style


yg ni ijau sgt, tapi same giler2 cm ak


yg ni paling gempak, mesti ramai
nk amek gambar ngn ak
klu ak pakai yg ni

so, itu je lah coretan tuk kali ni, ak x sbr nk blk umah pas final exam ni, da lame ak x berdinner dgn parents ak.miss u mom..:-(

p/s:klu nk candle light dinner, baju ape yg sesuai dipakai ek??nk bg feel romantik tu

7 coretan ikhlas:

Syafiq Rosli said...

haha..yg last skli tuh klu bwk g dnner mmg rare lah..haha

Anonymous said...

agreed!! tp yg tak bestnyer..ad yg tak ikot sahsiah rupa diri..bukan nk kata saya ni poyo..tp agak2 la...kita kan student..sgt kesal dgn perkara ini

pepol said...

syafiq..hahaha..konpem ak jadi king klu pakai yg last tu..hahaha

pepol said...

anonymous..emm tak ikot sahsiah rupa diri means terlebih seksi ke??

ekmal said...

aku nk pki harry potter....stylo

Anonymous said...

yups..sgt tak sesuai..malu tgk ok...

pepol said...

owh ye ke..