Gambar Minggu Ini

hye..hye..hye..kali ni satu lagi ape yg ak hajatkan bakal tercapai. klu korg slalu bace my blog, dlu ak penah ckp utk tahun 2o11 ni, ak nk buat beberapa segmen utk blog ak ni. antaranya ialah segmen gambar minggu ni. tapi ak xtau la samada ak dpt atau x tuk buat segmen ni tiap2 minggu. coz ak da mula bz skrg ni. ok tuk segmen ni gambar2 ni ad yg ak snap sendiri, ad yg membe ak snap dan ad jgk gambar yg dulu2(gambar lama la). ok so utk pembukaan ni, gambar yg terpilih ialah..jeng jeng jeng..


broga hill

ok sedikit penerangan la utk gambar ni. gambar ni ak sendiri yg snap gune kamera cabuk ak ni dan ak sempat la edit ckit2, nk bg umpphh ckit kt gambar ni. ak da panjat la broga hill ni last saturday dan siyes ak enjoy giler. mybe ad org yg akan ckp, ape yg bez sgt broga hill tu??klu yg minat amek gambar mmg la excited nk pegi broga tu coz pemandangan die mmg cantekk. tapi selain dari dpt tgk pemandangan yg cantik kt broga ni, byk benda laen yg ak dpt sbnrnya. yg paling jelas ialah semangat jangan mengalah dan kerjasama(mcm wonderpet tu). siyes ak blaja semangat jangan mengalah time panjat broga hill tu. klu yg x biase tu, mmg susah nk panjat broga hill ni, 400 meter tu. dan ak jgk nyaris mengaku klh time panjat tu. tapi ak sempat fikir, alang2 ak da sampai cni, xkn ak nk panjat separuh jalan je, alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. so ak gagahkan jgk la diri ni panjat bukit tu, walaupun kt dada ni da nk pecah da duk tercungap-cungap sedut nafas. Alhamdulillah ak berjaya jgk sampai kt atas. dan satu lagi yg ak dpt tgk dgn jelas kt broga ni ialah semangat kerjasama. kebanyakkan yg pegi ni akn gerak dlm kumpulan, so korg blh tgk la dieorg akan tolong menolong antara satu sama lain bagi memastikan semua ahli kumpulan dieorg dpt sampai kt atas puncak. so ak berharap la ape yg ak pelajari time ak panjat broga hill tu dpt ak aplikasikan dlm kehidupan ak seharian. terutama dlm study la, jangan mengalah dan tolong menolong..:-)

p/s:kene berani klu nk bermain dgn kamera

6 coretan ikhlas:

Fiq said...

pernah gak nek broga hills sekali nk tgok sunrise. da sampai puncak tiba2 hujan. hadoi. mmg ta dpt laa tgok sunrise.

tapi apa2 pon best gler view kt atas tuu.

dikdah said...

best nyer...teringin nye pg sini... :)

sabree hussin said...

Aku ni sampai ke hari ni tak sempat2 lagi nak naik sampai ke Broga Hills ni

pepol said...

fiq...hahahaha...ak pon xnmpak sgt sunrise time ak pegi aritu..coz cuaca mendung..tapi mmg cantik ar view dari atas tu..mmg syurga la tuk yg kaki amek gambar tu

pepol said...

dikdah..hye x penah pegi lagi ek?try la pegi..bez giler tu..

pepol said...

sabree hussin..hahaha rugi la bro..kene pegi sekali bro..bez giler..parking baru 2 ringgit je..hehehe