P.Ramlee : Dimanakan Ku Cari Ganti : Satu Indiepretasi

As-salam semua..semoga sihat hendaknya..amacam, masih excited dgn kemenangan malaysia ke atas vietnam smlm??hehehe good job k. rajagopal dan team malaysia..skrg tinggal 90 minit je lagi sblm team malaysia blh melangkah ke final...but jgn overconfident, team kite blh score dua gol kt cni dan dieorg jugak blh score dua gol kt vietnam..bola itu bulat...ok stop cite sal bola..kali ni nk cite pasal seniman agung kite, Allahyarham Tan Sri Dr. P. Ramlee..sape xknl p. ramlee baik xyah duk malaysia la..org luar pon ramai yg knl p. ramlee..so no wonder la kisah hidup die blh disiarkan kt history channel..so antara karya agung seniman kite ni ialah melalui filem2 dan juga lagu2 yg dihasilkan..siyes filem2 yg dihasilkan mmg terbaik dan even da tgk byk kali pon tapi still x boring..dan yg menambahkan lagi perisa kpd filem beliau ialah lagu2 yg dihasilkan..penuh dgn maksud yg mendalam..di samping korg lyn lagu2 dari band2 indie kt luar tu,ape kate try lak layan lagu dari seniman agung kite ni..btw klu korg xtau, baru2 ni sebuah album khas telah diterbitkan utk mengenang jasa seniman agung kite ni, dan lebih menarik lagi, lagu2 allahyarham telah diberi nafas baru oleh barisan penyanyi indie(bukan semua,tapi majoriti yg terlibat dlm album ni artis indie)...so kt bwh ni ad list2 lagu2 ny...
gambar sekadar hiasan

1. Hujan - Tunggu Sekejap

2. Sevencollar T-Shirt - Jangan Tinggal Daku
3. One Buck Short - Pok Pok Bujang Lapok
4. Couple - Menche Che Bujang Lapok
5. Altimet feat Imran Ajmain - Maafkan Kami
6. Subculture - Bunyi Gitar
7. Monoloque - Tiada Kata Secantik Bahasa
8. Azlan & The Typewriter feat AG & Co - Jeritan Batin Ku
9. Bittersweet - Getaran Jiwa
10. Pesawat - Ai Ai Ai Twist
11. The Ramlees (A supergroup featuring Yuna, Liyana Fizi, Mira(Tilu),Najwa) - Itulah Sayang
12. Pop Shuvit - Aci Aci Buka Pintu
13. Awanband - Malam Bulan Dipagar Bintang
14. Grey Sky Morning - Malam Pesta Muda Mudi
15. They Will Kill Us All - Sepanjang Riwayatku
16. Yuna - Gelora Jiwa
17. Meet Uncle Hussain feat Hazama - Ya Habibi Ali Baba
18. Kugiran D’Tepi Pantai - Nujum Pak Belalang

19. Vince, Ella, Stacy, Ning Baizura, KRU,Shahir, Aizat, Atilia, Bunkface, Jac & Lan (TTW) - Di Mana Kan Kucari Ganti.mp3

so, sy da sempat dgr lagu no. 1, 2, 3, 11, 16, 17 dan jugak 19..dan yg paling bez stkt ni ialah lagu no11 tu..wwooww...tu je la yg blh ckp bile dgr lagu ni..gabungan yg cukup sempurna dan paling gempak part ada muzik lagu stay tu...pergghhh siyes mmg bez...so sape yg blm dgr blh la dwload kt 4shared, dan klu nk lagi ok baik korg bli trus album ni xpon dwload trus ke anset korg..coz sy dgr hasil jualan album ni akan dimasukkan ke dlm tabung p. ramlee yg ditubuhkan oleh Arkib Negara..yg nk dwload tu sy suggestkan lagu no 11 dan no 19..chill

p/s:
Tanya sama hati pernahkah merindu,Ingat masa lena apa mimpi mu,Masa berjauhan apa nan dikenang,Bila difahamkan itulah sayang...lalala..

5 coretan ikhlas:

E.d.Y said...

artis best2

pepol said...

yup..i suggest u dgr lagu no 11..meletop

K2r~90 said...

kbtulan dinner theme retro p.Ramleeeee

pepol said...

style la bro..perform la lagu p.ramlee...hehehe

K2r~90 said...

hehe gua ade bg cdgn wat sketsa filem P.R perh!!! gua harap mlm tue gempax sikit,,


da dunlud lagu2 tue,, tenkz... ade lagu y gua suke .. tp ade lagu y gua rase y asal lg sedap