Malaysia menang,tapi...........

Harimau Muda terbaru

Malaysia menang piala AFF Suzuki,tapi......................................(lengkapkan slogan ini dengan tidak melebihi 15 patah perkataan)

ehh2...nk maen slogan2 plak...ni slogan saya...Malaysia menang piala AFF Suzuki,tapi Indonesia langsung tak menang apa-apa,dari team bola hinggalah kepada maruah dieorang sendiri.
Tahniah kepada team Malaysia coz menang piala AFF, ni kemenangan utk seluruh rakyat malaysia..sy berkesempatan menonton final mlm tadi,dan siyes pas ni xnk tgk da..coz 90 minit tgk bola ibarat duduk 5 jam dlm dwn exam...pergghh sungguh menyeksakan ok..tapi Alhamdulillah akhirnya kemenangan berpihak kpd malaysia..from my view la,game mlm tadi da jadi bukan game bola da..tapi lebih kpd menjaga maruah...mcm mak sy ckp,"kalau malaysia menang mlm ni,kite dpt tebus blk maruah negara kita yg teruk dihina oleh dieorg"(pergghh skima ayat mak ak)...dan diharapkan dgn kemenangan ni dpt la menutup mulut dieorg yg x abes2 kutuk malaysia..

honestly,sy berbangga dgn team ni..coz rata2 masih muda lagi..dari seawal usia 19 tahun da bermain utk negara dan menang!!so skrg ni la baru nmpk hasilnya dari inisiatif Presiden FAM, Sultan Haji Ahmad Shah yg anta player2 muda kite maen kt liga slovakia...1st dlu sy agk x bersetuju la coz sy prefer dieorg ni di hantar bermain di Jepun @ Korea(dasar pandang ke timur beb)utk menimba pengalaman dan bermain di tahap yg lebih tinggi..tapi selepas dpt hasil cmni,sy cadangkan FAM teruskan rancangan ni dan anta tiap2 tahun player kite tuk maen kt lua..
penyokong tegar team kebangsaan

disamping kite bergembira meraikan kemenangan malaysia,mybe ad org dlm kesedihan skrg ni..yg sy maksudkan ialah player2 senior kite seperti Aidil Zafuan,Zaquan Adha,Norhafiz Zamani dan Baddrol Bakhtiar...bkn dieorg xsuke team malaysia menang,tapi dgn kemenangan ni,bermakna team malaysia skrg da ad kesebelasan terbaik yg mampu utk menyerlah..so dieorg yg senior ni kene kerja keras la tuk dpt semula tempat dieorg dlm team kebangsaan..klu x..emm x merasa da la maen team kebangsaan...

btw, ni entri terakhir la kot pasal AFF ni..nxt year nk kene hadap Sukan Sea plak..yg xbez nya klu xsilap indonesia tuan rumah Sukan Sea tahun dpn..emm hopefully team harimau muda kite dpt la pertahankan emas sukan sea yg kite menang tahun lepas...Aminn

p/s:smart jgk team malaysia pakai jersi biru ngn seluar hitam..nampak mcm team inter milan

8 coretan ikhlas:

ekmal said...

aku rasa ade problem kot dgn seluar putih tu..siyes..tertinggal sehelai dua ke kt msia, dh x cukup..mane la taw kan?hahaha

Azi Huhu said...

risau kan, nnt indon dapat kalahkan malaysia, mesti dia menganjing gila2 balik. Takpe, pape pun Malaysia dah menang. So congrats pasukan Malaysia :D

rashid said...

Ehem...Zaquan Adha and Aidil Zafuan injured...so diketepikan...umur dorang baru 22, so next match mungkin dapat diturun kan balik...pape pun tahniah Malaysia..

pepol said...

mal...hahaha mybe la kot...tapi smart jgk dow klu dieorg buat seluar itam tuk pkai ngn jersi biru

pepol said...

azi...emm tu la...risau gk klu malaysia klh tahun dpn..tapi insyaAllah team kite blh pertahankan pingat emas yg kite menang tahun lepas..Aminn

pepol said...

salam mr. rashid..yup dieorg injured..so sad..hope pas dieorg sembuh dieorg akan rebut blk tempat dlm skuad kebangsaan..diharapkan dgn saingan yg lebih sengit tuk rebut tempat akan hasilkan player yg lebih baik lagi..btw umur aidil dan zaquan da 23...1hb ni da 24...wasalam

ekmal said...

anda di tag :)

http://ikhmalyusoff.blogspot.com/2010/12/teaser-my-1st-contest.html

pepol said...

yup..tq 4 the tag..