Gadis Pinky Part 1

GADIS PINKY COVER
gadis pinky

Gadis pinky. cantik,manis,berseri,sesuai dgn gelaran yg diberi. masih asyik duduk di hadapan cermin, sedang gigih memasukkan contact lense ke dlm mata, sbg elemen terakhir dlm menyerlahkan lagi penampilannya. kulit yg putih gebu, hidung yg mancung, pipi yg tembam, bibir yg mungil menjadikan gadis pinky idaman setiap lelaki.

"cepat la pinky,kita da lambat ni,nanti nk berebut lif lagi" jerit siti.

"kejap la awk,kita tgh betulkan shawl kita ni, kejap awk tau" balas si pinky.

pinky bukan lah nama sebenarnya, tapi hanya kerna obses terhadap warna pink, maka melekat la gelaran pinky. seluruh teman baiknya, di kolej penginapan dan jugak di kls lebih selesa memanggilnya sebagai gadis pinky. hari itu, seperti biasa, si pinky menyarung shawl berwarna pink dan berbaju kurung pink.

"hye pinky,cantik hari ni"sapa izah kepada pinky.

"hye izah,thanks awk,awk pon nampak cantik jugak"balas si pinky sambil tersipu-sipu.

pinky menuruni anak tangga dgn penuh cermat. terserlah keayuannya yg membezakannya dgn gadis lain. sampai di lif,sudah ramai yg menunggu. ketika gadis2 sedang masam mencuka menunggu lif, pinky masih mampu melemparkan senyuman.

"pinky, ko nih asyik tersenyum je,tak panas ke tunggu lif ni?"tanya siti.

"walaupun pelbagai dugaan dtg,kita kena hadapi dgn senyuman siti, cewaahhh..."jawab pinky.

pinky menaiki lif dan siti menekan butang tingkat 10. di dlm lif, terlihat beberapa pelajar seolah berbisik sesama mereka selepas melihat pinky. pinky hanya membalas dengan senyuman manis. pintu lif terbuka dan pinky melangkah keluar bersama siti.

"pinky,aku rasa bebudak tu tadi kutuk kau la"getus siti.

"jangan la cakap camtu siti,kita tak dengar pon apa yang dieorg bincangkan, tak baik berprasangka buruk tau"balas pinky.

"dieorg mesti jeles sebab ko cantik pinky"ckp siti kepada pinky.

"hahaha,awk pon cantik siti"balas pinky.

pinky berjalan menuju ke kelas. pinky melihat jam tangan pink di tangan kirinya. jam sudah menunjukkan pukul 8.30,tapi kelibat lecturer masih belum kelihatan.

"hai pinky,cantik la awk punya shawl"puji niki.

"eh shawl biasa je ni awk,sy beli kt member saya,byk shawl yang die jual,murah2 dan cantik pulak tu"jwb pinky.

pinky membetulkan shawlnya dan mengeluarkan buku dari begnya. sedang pinky membelek-belek buku teks nya, kelihatan shima mula bangun dari tempat duduknya dan datang menghampiri pinky.

"eh pinky,aku ada something nak cakap kat ko ni"soal shima.

"awk nk cakap apa shima?"bls pinky.

"ni ada member aku ni nk berkenalan dgn ko,die nk no tepon ko,blh x?"soal shima.

"emm,kawan shima tu kenal sy ke?bls pinky.

"emm tak kenal kot,tapi die ada nampak pinky dekat lif,sebab tu die nak kenal dengan pinky"terang shima panjang lebar.

"emm camni awk,sy bukannya tak nak bagi,tapi sy kurang selesa la bagi no tepon sy dekat orang yang saya tak kenal,sowi tau awk"jawab pinky penuh sopan.

"emm tak pe la kalau camtu,nanti aku ckp dekat member aku"bls shima.

pinky hanya membalas dengan senyuman. terlihat jelas dua lesung pipit yg diwarisi dari ibunya. lecturer sudah pon masuk ke dalam kelas. kelas pagi itu hanya selama dua jam. namun, pelajar dilepaskan lebih awal dari biasa kerna lecturer ada meeting.

"pinky,jom pegi mkn,aku lapar la"siti membuat muka.

"alolo,cian nya kat kawan sy yg cute ni lapar ek,jom sy temankan pegi makan ok?"pinky membalas.

mereka menuju ke cafe yg sering menjadi tumpuan para siswi di kampus ini untuk makan. sambil berjalan, mereka sempat berbincang tentang "plan" hujung minggu ini. sudah tentu menonton filem cinta di panggung wayang menjadi pilihan sambil membeli belah di outlet2 terkenal. sedang mereka berbual-bual dan tiba-tiba...

"hai si gadis pinky"

pinky memalingkan mukanya dan terlihat seorg jejaka sedang berdiri.

Bersambung....

p/s: Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang-layang putus talinya.

12 coretan ikhlas:

fieza jaja said...

bestla citer neh. nak tggu part 2 plak:)

pepol said...

fieza jaja..hehehe,thanks,harap sabar menunggu..:D

arina rina said...

heeee..like like....continue please part twooo:)

Schaza Abieyza said...

owhh..tuu diaaa gadis pinky yg disebut2 tu...gadis pinky ni sampai part bape ni?

Eja Razif said...

teringat pulak si pinky time diploma dulu..ada jugak budak yang obses dengan pink...tak tenang kalau satu hari tak pakai color pink katanya,,,...

pepol said...

arina...suka letteeww

pepol said...

bieyza..yg ni sampai part 50

pepol said...

eja razif...owh ye ke,blh la eja tulis lak sal die...:D

hazanis said...

pinky...addess cepat la sambung...:)

pepol said...

hazanis...hehehe,nantikan sambungan die..:D

lis said...

epol cpt sket bole x smbg...hahah

pepol said...

lis...mohon bersabar,hehehe