Hobi Baru??


sy mencari hobi baru..kenapa?da boring dgn hobi sedia ad ke?x la..bukan mcm tu mksud ny...cume mencari hobi baru..atau lebih tepat tambah hobi la kot..sblm ni sy mmg ad beberapa hobi..klu dlu time sek rendah,sy suke bace bku manga,maen basikal dan juga kumpul setem,bile naek sek menengah,sy suke tido,dgr mp3,bace bku bola,kumpul jersi dan bile kt u ni,sy suke edit gambar,on9 dan juga bermain games...so sy rase nk tambah hobi sy..ad hobi yg da sy tinggalkan cm bace manga,maen basikal dan kumpul setem tu,yg tu sy da tinggalkan da,dan ad yg sampai sekarang masih sy jadikan sbg hobi...berbalik kpd cite asal...antara kegilaan sy adalah mengedit gambar...benda ni pon jadi secara x sengaja..sy start edit gambar time sy cuti sem part 5,sblm sy pegi praktikal..sy try la bukak software adobe photoshop tu...mule2 mmg susa..dan hampir saje diri ini give up..namun dikuatkan semangat..akhirnya sedikit demi sedikit sy mula mahir menggunakan software tu..walaupun x sehebat org laen,tp jadi la..daripada xtau langsung,coz sy blaja gunakan software tu sendirian,tanpa tunjuk ajar dari sesiapa,lepas tu baru sy dwload beberapa tutorial utk memahirkan lagi dlm menggunakan adobe...dan skrg ni..masalah mula timbul..sy mengalami kesukaran utk mendapatkan gambar yg berkualiti utk diedit..kerana sumber gambar sy adalah cuma dari kamera anset sy..tu pon cume 2 megapiksel aje..so agak sukar la..sy xde kamera digital seperti org laen...dan bile melihat org laen mengendong kamera dslr,sy mula menjadi cemburu..(seronoknya klu ad kamera mcm tu,blh amek gambar cantik2,pastu blh edit)..jadi klu org tnya kt sy..ape benda yg paling sy minat skrg ni,sy dgn laju nya akan jawab,kamera dslr...klu da ad kamera tu,t blh la amek gambar byk2,wat photoshoot,dan amek gmbr org tersayang..Ooppss!!!(single lagi,blm ad yg berpunya)

p/s:nk kumpul duit cuti ni,nk bli kamera dslr,blh ke??

4 coretan ikhlas:

Redbloodsnow said...

aku pun tgh kumpul duit nk beli DSLR nih..hikss

pepol said...

heheheh...kite kongsi la bli camera tu,amacam??hehehehe

zOeY zAu YaH said...

=)

Lelaki Ini said...

boleh2!