Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian

hai...artikel kali ni dimulakan dgn satu peribahasa yg cukup indah, Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian yg bermaksud bersusah payah terlebih dahulu untuk mendapatkan kesenangan pada kemudian hari...wah da mcm guru bahasa melayu da..hehehhe..tujuan artikel ni ditulis adalah berkaitan dgn satu projek yg dianjurkan oleh seorg blogger yg femes iaitu cik DJ..nama projek nya pulak ialah Projek Disember DJ2B - 31 Blogger..klu nk tau lebih lanjut blh klik kt link tu k.

emm sbnr nya nk wt blog ni susa jgk..ooppss..silap lak..nk buat senang je..ad email,pastu dftr kt blogger.com da blh buat blog..tapi yg susa bile nk maintain kn dan pastikan yg blog kite ad pembaca..xde la kite yg tulis,kite je yg bace...jadi sy amat kagum melihat ad blogger yg blh kumpul beribu-ribu follower,setiap artikel yg di post ad beratus-ratus komen,so sy amat berbangga dgn dieorg coz cume dari penulisan dieorg,dieorg blh buat begitu ramai org berkumpul kt blog dieorg,share pendapat,bertukar pandangan dan sebagainya..

sy da stat berblog ni dari tahun 2008 lagi dan skunk da 3 tahun,tapi start active ialah pada tahun ni,coz dlu amat la susa nk dpt internet connection..so no wonder la blog ni sy just ad ckit je follower dan traffik pon blm cecah ribu-ribu lagi...klu x caye blh tgk graf kt bwh ni...
jadi,tujuan cik DJ buat projek ni adalah utk membantu para blogger yg masih di peringkat awalan ni tuk meningkatkan profil sesuatu blog tu supaya satu hari nanti blh berdiri sama tinggi dan duduk same rendah dgn blogger2 femes yg lain..so kpd blogger yg nk join projek ni,blh klik link ni k...http://www.cikgudahlia.com/2010/11/projek-disember-dj2b-31-blogger.html
wasalam...

p/s:moga pantai timur bebas dari banjir tahun ni...aminnnn

9 coretan ikhlas:

DaHLia said...

TQ yer pepol.
sis dah masukkan kamu dalam list :D

tiqaa said...

wah nice2 :D

pepol said...

tq sis,blog sy terpilih x?

pepol said...

tiqa...sy tau sal contest ni pon from ur blog..tqvm..

Sharinginfoz said...

semoga hits naik nanti ya

Anonymous said...

To subscribe, visit the magazine's web site and click on their 'subscribe' button. One last thing that isn't mandatory but recommended
is to set up a Pay - Pal account to process your payments.
Pencil in at least three workouts a week on your calendar.



My site - http://www.mysocialitz.com/index.php?do=/blog/10225/worn-out-of-the-similar-aged-each-day-rut-try-these-easy-work-outs/

Anonymous said...

A lot of us who are under constant pressure tend to eat too much and do not take good care of their bodies.
Men can follow these health and fitness tips to lose weight and get healthy and fit.
Stretching will help you prevent injuries and
it will help you loosen up your muscles.

Here is my blog post - www.colinofthewild.com/groups/key-criteria-for-fitness-tips-whats-needed/

Anonymous said...

If you have a website, you can use Google Trends for your website traffic to increase as
well. A person needs to have an active internet connection to be able
to access all the headlines and information on internet. Due to the recent horrifying terror attacks and other such couple of events people want to be aware and alerted of the whereabouts of the nation.


Feel free to surf to my web page ... Latest Daily News

Anonymous said...

Sometimes we can't imagine that sports are so funny but we really enjoyed when we look at funny sports pictures, moments and videos. But my favorite is the link that tells you about bad dates stories, of course they are the funniest. Music: My - Space is indeed the friend of music, but it has close ties with the independent artists, who make up for what they lack in record contracts and money by being My - Space-strong, building a strong fan base and creating loyal street teams, which then take on a lot of the advertising on the band's behalf.


My website funny pictures and jokes to email