Aku Benci Blog nih!!!

mistisfiles

Assalamualaikum sume, semoga sihat la hendaknya,tgk tajuk kt atas,wooo cm mrh jek. xde la, mane ad mrh, mane ad benci, nk2 plak sesama blogger kn, mane leh gaduh2, sepatutnya saling bantu-membantu antara satu sama lain.

ok sebenarnya da lama ak nk tulis sal ni, tapi tertangguh disebabkan segmen wordless wednesday dan jgk spontaneous thursday. ak mls ar nk buat sampai dua entri dlm sehari, nanti org ckp, "die ni xde keje ke ape,asyik update blog je". so ak hold kn dlu entri ni, biar entri segmen2 ni abes, baru ak tulis sal entri ni.

ok tujuan sebenar entri ni adalah utk menyuruh para pembaca agar membaca sebuah entri daripada sebuah blog iaitu blog mistisfiles(skema abes ayat ak). entri ni adalah berkaitan dgn politik,tapiii nanti dlu, ak sure bile sebut politik, korg mesti x minat nk baca punya. tapi ak sgt2 recommend kn korg tuk baca entri ni.

dari pemerhatian ak, selepas tragedi pemBERSIHan di kl aritu, ak nmpk yg budak2 muda sebaya ak yg sblm ni langsung x amik pot sal politik dah mula sembang politik, dah mula amik tau perkembangan politik kt negara kita ni. ada antara mereka yg pro kerajaan(terpengaruh dgn media arus perdana maybe) dan ad yg condong ke arah pembangkang(terpengaruh dgn blogger pro pembangkang agaknya).

so, x kisah lah samada korg berada di pihak kerajaaan,di pihak yg lagi satu atau sekadar seorg yg neutral, sume nya blh membaca entri yg ak recommend kn ni. siyesly selepas membaca entri ni, ak lebih memahami tentang realiti politik di negara kita ni, apa yg tersurat dan apa yg tersirat. so, kt bwh ni, ad link die, so blh la klik ek, selamat membaca, dan peringatan, entri tu panjang, so sediakan air milo kt tepi laptop, blh minum sambil membaca..:-)

sebenarnya kita semua sedang dicaturkan

p/s: dah lama xbuat segmen gambar minggu ini,insyaAllah,gambar da ad da,so xlame lagi, ad la blk segmen tu,peace yo!!

2 coretan ikhlas:

ekmal said...

dh baca dh bro...slmt kt jenis yg amek taw mende ni, try org lain yg x pnh baca..kompom pening pale baca..haha

pepol said...

yup,thanks bro coz baca,entri kt blog tu mmg sesuai tuk org2 yg terlalu taksub dgn politik tanpa menyedari yg nasib bangsa die sendiri akan tergadai..