Review Lagu Asfan - Terhenti Disini OST Nora Elena

Asfan

Assalamualaikum sume, hye segmen review lagu kembali lagi. ok kali ni nk review lagu yg menjadi lagu tema di dalam sebuah drama yg cukup famous skrg ni iaitu drama Nora Elena. pegi mane2 je skrg ni org duk sibuk cite sal drama nora elena ni. ak xde ar layan sgt drama ni, tapi ad jgk la tgk sekali sekala. dan bg ak ar,lagu asfan- terhenti disini, ni mmg sesuai tuk drama nora elena. 1st time ak dgr lagu ni ialah dlm drama "Asmara". tapi lagu ni jarang keluar dlm drama "Asmara" coz drama "Asmara" lebih byk guna lagu syah basree - andai itu takdirmu. tapi dlm drama "Nora Elena" ni, lagu asfan ni lagi byk digunakan. siyesly starting lagu ni mmg bez,tapi secara keseluruhannya lagu ni cm bese2 je. papepon jom layan lagu ni.

Asfan - Terhenti Disini

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

p/s:lagu akim - janji,ad sambungan die, nk tau lagu ape,t ak cite

5 coretan ikhlas:

Einaz Shah Rizal Thomas said...

wargh masuk blog ni . sayu jer dgr background music ;)

Aimi Amira said...

lagu ni jenis 1st time dengar rasa nak dengar lagikan.

pepol said...

einaz...hehehe..dgr lagu yg instrumental selamat pagi cinta tu ek?

pepol said...

aimi amira...yup,suke starting lagu ni..

Anonymous said...

Lgu ni apa maksud2 tersirat nye?