"Anonymous" godam website UiTM??

anonymous hacker

Assalamualaikum sume, ok cube tgk tajuk kt atas tu,ape die "anonymous" tu? ok "anonymous" tu merupakan nama kpd sekumpulan hackers yg telah menggemparkan dunia. mereka ni dh hack beberapa website yg berprofile tinggi, antara sony dan jgk tabung kewangan dunia(IMF). dan smlm,heboh dlm berita ckp yg geng "anonymous" ni akan godam website2 kerajaan, dan antara sasaran utama ny ialah website www.malaysia.gov.my. sebab utama mereka melakukan perkara ini dipercayai kerana mereka tidak berpuas hati dgn cara kerajaan malaysia meyekat akses kpd beberapa website. menurut mereka, hal ini melanggar hak individu dlm mendapat kebebesan berinternet.

dan menurut mereka, serangan ini akan bermula pada hari esk, iaitu khamis. tetapi, mulai mlm smlm,website politeknik telah pon digodam mereka. so ini menunjukkan yg dieorg mmg betul2 serius dlm hal ni. mula2 ak baca sal berita ni, ak ingt dieorg just nk gertak kerajaan malaysia je. tapi lepas serangan pertama tu, means dieorg mmg betul2 serius ar. walaupun ak x terjejas dgn serangan pertama tu, coz ak student uitm,bukan student politeknik. tapi ak takut jgk ar, coz ye ar korg sume tau kn,yg student degree uitm akan blh cek result masing2 bermula hari jumaat ni,17hb 6.

so, ak tertanya-tanya adakah website uitm jgk akan termasuk dlm list dieorg utk digodam?dan klu la dieorg godam website uitm tu, emm means mybe xdpt la cek result ari jumaat tu. so berdoa la agar website uitm x digodam oleh geng "anonymous" ni. tapi kite pelajar uitm mungkin terselamat kerana klu x silap ak,di samping kite cek sendiri result kite, uitm jgk akan email kn result kite tu. so klu la website uitm xblh dibukak,so cek je la email masing2, ada la result korg kt dlm tu. ok la adios.

p/s: btw ak suke ar imej yg digunakan oleh "anonymous" ni,dieorg gune imej dari "v for vendetta",siyes stylo.

3 coretan ikhlas:

Anonymous said...

pool..blog ko pun geng nie nk hack gak t..ko jage2..sbb blog ko de lagu bes....-budakterbangjtk- :)

pepol said...

hahahaha..wei jgn gune anonymous tu..ak ingt geng hacker tu tadi,btw t ak buat entri khas tuk ko sempena hari bahagia ko,hehehe

Lizzie Yasmin said...

mcm dalam filem plak nak hack web nie.. boleh tulis dalam sejarah IT negara nie..