Terima Kasih!!!

Terima kasih....cukup simple...2 perkataan...2 perkataan yg membawa maksud yg cukup mendalam...terima kasih...xiexie...thank you....arigato....semuany sama,walaupun berlainan sebutan, tp ia membawa maksud yg same...boleh guna terima kasih, klu xnk gune terima kasih blh gune xiexie, klu xnk jgk blh thank you,tp kenapa xnk gune walau satu pn???susah ke nk sebut perkataan 2???ak jd hairan bile kite lebih mudah utk buat ayat utk mintak tolong ngn org drpd sebut perkataan terima kasih bile org 2 dh tolong kite.kite perlu ingat, bile seseorg 2 dh tolong kite, ad sesetengah ny mengharapkn balasan dan ade sesetengah lg x mengharapkan balasan, cukup lah dgn ucapan terima kasih, at least dieorg rase gk pertolongan dieorg 2 dihargai,tp klu nk ucap terima kasih pn susah, so cmne???jgn nk salahkan org lain bile xde org nk tolong k...
and then, ad lak yg dh ucp terima kasih, tp ucap kt org yg slh lak,org lain yg tolong tp die ucap terima kasih kt org lain lak,cmne 2???x blh la cmtu, kite kne pastikan bile org dh tolong dh kite, at least kite ucap terima kasih kt die, pstu pstikan kite ucap terima kasih 2 kt org yg btl, jgn salah org lak, t org lain yg berkorban, org lain lak yg dpt name......

2 coretan ikhlas:

EMMMM..emmm... said...

mmg mdh sgt nk wish tq..tp jgn cpt tdh org!! msia xperfect,mb ad y tlpas pndg..bkn xmau wish time ksh.. ni la asam grm kehidupan, bla xpuas ati suke tdh n ckp bkn2..bla kte mkn bsr, dugaan kte pn mkn bsr gak..rite??

aDdeyla said...

nk komen pe ye..hehe marah kat sape ni epol?btl la..bile org dh tolong kne ckp terima kasih..dksempatan ni,aku pun nak ucapkan time ksh kt seme org yg pnh tolong aku dikala susah dan senang..^_~