Osama dah mati, Obama bile plak?

mood : kecewa
tempat : umah sewa puncak alam
lagu : justin bieber - never say never

barack obama

Assalamualaikum sume, ok 2-3 hari ni kita dikecohkan dgn berita kematian pemimpin utama Al-Qaeda iaitu Osama bin Laden. pihak yg mengumumkan kematian osama ni mestilah u.s. presiden dieorg, barack obama siap buat video ucapan lagi utk mengumumkan yg osama bin laden telah berjaya dibunuh oleh tentera u.s dkt sempadan pakistan. dan dieorg berharap dgn kematian osama ni dunia akan menjadi aman.

photoshop ke?baik bagi ak edit je

ak ad baca byk blog jgk ar yg duk cite sal kematian osama bin laden ni. dan mostly ckp yg kematian osama bin laden ni cume propaganda u.s je. dlm byk2 blog yg ak baca tu, ak tertarik dgn satu blog ni, die ckp yg sbnrnya osama bin laden ni dah lama meninggal dunia. osama ni dipercayai dah meninggal dunia pada disember 2001, iaitu beberapa bulan selepas peristiwa 11 september, dipercayai akibat komplikasi buah pinggang. akan tetapi, pihak u.s telah membuat pelbagai propaganda dgn memperlihatkan kpd dunia yg si osama ni masih hidup dan menjadi buruan mereka, osama perlu terus "dihidupkan" utk menjadi tiket kpd mereka utk menceroboh afghanistan.

so bile kua lak propaganda baru ni dgn mengatakan yg osama da mati, mybe disebabkan ape yg dieorg nk dkt afghanistan dan jgk pakistan dah berjaya diperolehi, emm mybe la kot, u.s ni bukan ny blh percaya sgt, macam2 propaganda dieorg buat, dgn tujuan tuk tunjuk kt dunia yg dieorg ni kuat, yg dieorg paling berkuasa, padahal xde la power sgt pon. so terpulang la kt korg nk percaya atau tak berita kematian osama bin laden ni, osama bin laden ni pon tah wujud tah tidak. ok la bubbye.

p/s:tinggal satu paper je lagi tuk final exam ak, t ak tulis sal final exam yg tah pape ni.

3 coretan ikhlas:

kim heeruul said...

aku pon pening dok pk pasal osama ini..ad yang ckp dia x wujud..ada yg ckp dia blom mati..mane 1 nie..aiyoo,,

czueka zulaikha said...

propaganda murahan US da brleluasa huhu..

Azi Huhu said...

allah kan maha berkuasa. dia lebih tahu :))