Gambar Minggu Ini

hye sume, segmen gambar minggu ini kembali lagi. yihaa mesti korg sume sonok kn?(poyo). so nk tunggu ape lagi, jom kite tgk gambar yg terpilih. jeng jeng jeng...

ape agaknya yg sedang difikirkan?

tadaa..inilah die gambar yg terpilih utk minggu ni. gambar ni xde la baru sgt, klu xsilap,gambar ni diambil lebih kurang 3 minggu yg lepas, giler lame siottt!! gambar ni diambil di taman pertanian,bukit cerakah, shah alam. dan gambar ni jgk bukan ak yg amek, ak cume berlagak cm model n just pilih tempat je, snap pix dan jaga lighting bagai sume ny membe ak yg buat. btw ak nk mintak maaf la klu korg rase ak agak poyo coz letak gambar yg ad muka ak tuk segmen minggu ini, bukannya ak nk tayang muka ke ape, tapi siyes ak suke sgt gambar ni. bukan ak suke sebab ad muka ak, tapi ak suke lighting die, siyes agak superb, dan pas buat ckit editing, so dpt la gambar yg cmni. so ak highly recommend korg2 sume pembaca blog ak ni tuk try amek gambar ala2 cmni, pasti korg tersenyum lebar sampai ke telinga klu dpt gambar ni. ak da penah letak ni gambar ni sbg profile pix fb ak dan ramai jgk yg puji gambar ni, dan ad membe ak ckp yg gambar ni mcm kt dlm hutan FRIM. dan bagi ak la, gambar ni menjadi superb coz terhasil daripada beberapa elemen. yg pertama ialah tempat yg cantik, kedua props yg cantik jgk, ketiga lighting yg juga cantik, keempat photographer yg hebat(cantik jgk ke??),kelima editing yg cantik dan yg terakhir model yg cantik(yg last tu poyo). so korg klu nk amek gambar yg superb, make sure ad padanan yg betul. baru la style.wasalam

p/s:ak baru perasan, ak da jarang manipulasi gambar, tapi skrg lebih kpd mencantikkan gambar,huhuhu rindu nk manipulasi gambar cm dlu

5 coretan ikhlas:

Fasya Zamri said...

Style gila! :D

♥AYU cik YUYU♥ said...

smart ! like100x :)

pepol said...

fasya:heheh..thanks

pepol said...

ayu cik yuyu:thanks..really appreciate it

cayrul.com said...

jadi main nga lighting... nice work... bilala aku boleh ambil gambar mcm nie jgk?