Puncak Alam Next Destination?

Skunk ni permohonan utk menyambung pelajaran ke peringkat degree @ ijazah sarjana muda sudah dibuka. Sudah tentu ketika ini para pelajar diploma yang berada di semester akhir sedang sibuk mengisi borang permohonan secara online bagi menyambung pelajaran. Mereka tentu sedang sibuk berbincang tentang kos yang ingin diambil. Ok, stop citer psl org,cmne lak ngan ak??dh apply ke blum??hehe ak dh apply sbnrny…ak amek kos pentadbiran kesihatan as a 1st choice n office system as a 2nd choice. Hehe so cmne kwn2 yg laen, korang amek kos ape??? Ak sbnrny nk amek kos office system..sblm ak g praktikal, time ak part 5 mmg dlm pale ak time degree t ak nk amek kos office system…tp pas dh beberapa bulan praktikal ak tuka fikiran n amek kos pentadbiran kesihatan as my 1st choice…knp ak tuka fikiran???sbb ramai org ckp yg kos pentadbiran kesihatan ni peluang pekerjaan die byk..ak pn xbpe sure bout that..hopefully btl la..n then org ckp kos office system ni dh ramai org yg amek..kebanyakkan student dr stpm akan amek kos office system compare ngn health admin…n lg 1 yg btl2 buat ak ubah fikiran n amek health admin ni ialah disebabkan ramai classmate ak amek kos ni..n classmate ak 2 plak kebanyakkannya bergelar student yg penah dpt dekan…so ak pn fikir, dieorg yg dpt dekan ni smua ny cerdik2 n mesti dh ad byk info bout kos mane yg ok…so ak pn ikut la dieorg amek health admin jgk…ad jgk bekas2 senior ak yg suh ak amek kos customer service…sorry la ak bkn nk hampakan korang tp ak xminat la kos 2…lgpn ak xsesuai la nk amek kos 2 sbb ak ni agk lemah dlm bab komunikasi ni…lgpn ak ni agk pendiam hehehe…xlarat la nk lyn kerenah org ni, penat…klu amek kos 2 confirm kne berhadapan dgn customer..n seriously ak xsuke benda cmtu…time praktikal ni pn ak dh feed up lyn kerenah org inikan plak nk keje dlm bidang 2…so skunk ni borang dh diisi, sbr je la tnggu result kuar…klu ad rezeki dpt la ak smbng degree dlm bidang pentadbiran kesihatan n ak akn berada di puncak alam next year..Amin…kpd kimon..elok la ko amek kos mass com.,ko sesuai amek kos 2, cube ko pikir klu ad something happen kt hasbullah awang,sape yg nk ganti die???ko la yg paling sesuai ganti die, badan n muka pn lebih kurang same je..hahaha jgn mrh ek encik kimon…

6 coretan ikhlas:

Andy Zikri said...

Assalamualaikum,
Epul, pertama sekali aku nak minta maaf banyak2 sebab dah nak Raya ni. Mana la tau kalau-kalau ade silap dan salah teramik barang2 ko ke kan.
Lagi satu skarang nie blogger.com dah kena block oleh Pejabat Tanah/Daerah Gombak, so, Sorry la tak dapat nak update sangat.

Haritue aku turun S.Alam dowh dah 2 kali aku pegi. Cerita panas,??? nnti time anta report aku citer lah kat ko. Aku pon dah apply degree tapi aku tak tau la dapat ke tak. Ape yang aku apply tue takyah la nak bagitau sebab mak aku pon tak tau. It's between me and god . Kalu ade rezeki, ade lah, kalau takde maknanye kene buat rayuan la aku nanti. Hurm, aku tertanye2 sape la yang sehaluan ngan aku degree nanti..

Andi Zikri said...

Korang balik dungun bile? balik skali lah.. aku plan nak bawak kete (kalu incip Musa bagi)
Epul, ko tau tak Health Admin, mmg have a bright future, aku da buat research, try tengok Khake.Com. aku ade bukak jobstreet and other website yang advertise vacancies.Kumpulan Perubatan Pantai, KPJ Healthcare, Ampang Putri, ade advertise vacancies in their Admin. tapi tak tau la sampai bile. Dekat Glen Eagles pon ade orang nak pakai..

pepol said...

btl ke cmtu encik kimon???
ak dh apply kos health admin
hopefully dpt la
jgn la dpt office system
ak xnk dh stdy kt dungun

jom la blk same2
klu ko bwk kete blh la tumpang skali
t blh la ak pinjam kete ko tuk bwk awek ak kua g mkn..hehehe
jgn mrh ek encik kimonk...

Andy ionian Zickler said...

Ko ni, ko kan dah dapat i.c merah Dungun. Lagi mau benci2. aku tak kisah la dapat Dungun. Gua pening la dudok kat sini cam sial lah..dungun gak best ada qebal ngan mawar.

Anonymous said...

Assalamualaikum...sy nak mntk tlg dkat saudara...bleh tlg cerita kan serba sdikit tntg ijazah pentadbiran kesihatanni...sbb sy brmnat utk mengambil course trsbut tp x brape tahu course tu tntg ape....
Harap saudara dpt membantu
Terima kasih :)

Anonymous said...

salam bro, boleh tolong review sikit tak pasal course health admin ni? dalam perancangan nak amek kos ni tapi ta sure dia pasal apa. thanks