Syukur Alhamdulillah…

Syukur Alhamdulillah…itulah kata yg dpt diungkapkan sebaik melihat keputusan sem lepas…
Alhamdulillah kerana tiada apa2 yg di luar jangkaan b’laku t’hdp result t’sebut…sesuatu yg
cukup ak takutkan dan Alhamdulillah ianya tidak b’laku…walaupun pointer yg ak dpt ckup
hampeh,honestly ni la pointer yg paling rendah ak dpt semenjak ak blaja kt uitm, tp ak terima
dgn hati t’buka…stkt mana yg kite usaha sbyk itu la yg kita akan dpt..so itu je la yg ak dpt…
n mybe ngn pointer ni ia akan menyusahkan ak di masa depan…mksud ak next sem ak mesti
dpt pointer yg jauh lebih tinggi dari sem ni…klu x cgpa ak akn trus turun n turun…dan besar
kemungkinan ak akn dismiss sblm ak sempat jd student part 5…tp cabaran ny ialah sem2 akan
dtg itu jauh lebih sukar dan mencabar jika dibandingkan dengan sem lepas..tp ak plak kene
dptkan pointer yg lebih tinggi dari sem lepas…so blh ke ak dptkn pointer cmtu???mybe blh n
mybe jgk xlbh….so ade beberapa faktor yg akan menjadi penentu samada blh ke x ak dpt
pointer yg lebih tinggi sem dpn…dan ak dh pn knl pasti faktor2 t’sbut….so mybe nxt sem akan
ade beberapa perkara yg t’pksa ak lupakan…mybe next sem ak akn lupakan beberapa perkara
yg slalu ak wt…mybe ak t’paksa tinggalkan beberapa perkara yg slalu ak wt sblm nih…kurangkan
beberapa perkara yg kurang penting…yg sbnr nya x perlu n xpenting pn…n mybe t’paksa
tangguhkan dlu beberapa perkara…actually ak dah ad beberapa plan yg nk di wt time part 3 t,tp
mybe t’pksa ditangguhkan dlu utk memberikan perhatian kpd perkara lain yg lebih penting….

1 benda yg buatkan ak t’senyum bile lihat result sem lepas ye la semua subjek xde yg digredkan
c-,klu ad kene repeat la…n Alhamdulillah stkt ni blm ad lg subjek yg ak amek kene gred cmtu…
ak xtau bpe lame lg rekod 2 akan bertahan n ak harap ia bertahan sampai ak abes degree nih…so
cik kimon t’pksa menunggu lg tuk lihat ak repeat paper…n ak juga b’puas hati kerana ak lulus smua
paper yg ak amek tanpa ad bantuan dari budak kecik warna ijau tu…ak tau ad sesetengah student
yg lulus @ dpt result yg gempak dgn bantuan budak kecik warna ijau tu..tp ak xkn ikut cara dieorg..
lantak dieorg la..biarla dieorg dgn cara dieorg n ak ngn cara ak sendiri…..

sem lepas byk memberi pengajaran kpd ak…sem lepas byk memberi kesedaran kepada ak…
ad beberapa perkara yg perlu ak ubah jika ak nk kekal jd student…ak xblh truskan lifestyle cm sem
lepas…klu truskan jgk riwayat ak sbg student uitm bkl berakhir….ak harap ak belajar something dari
sem lepas…terlampau byk kesilapan yg dibuat pada sem lepas… n ad yg telah bg effect yg ckup truk
tuk ak…so ak b’hrp ak xkn ulang lg kesilapan2 yg ak wt pd sem lepas…n ingin segala kenangan
buruk sem lepas…sem yg tanpa pencapaian…tiada pencapaian tuk ak pada sem lepas…NOTHING…
so ak b’hrp ape yg tlh t’jadi pada sem lepas tidak akan berulang pada sem 3 ni…Amin….

2 coretan ikhlas:

rin0x_adz said...

azam part 3 ke ni epul?hihihi

pepol said...

hehehe..yup2...
part 3 ni nk b'ubah ckit..
sem lepas truk sgt..
huhuhu