Siape jd YDP OMSA???

emm biaseny tiap kali awl sem, smua student OM akn sibuk tny bile agm OMSA akan diadakan, sbb ny inilah peluang nk tgk student part 1 yg br masuk n nk tau siape yg jadi Yang Dipertua OMSA...so sem ni ak xberpeluang tuk hadiri agm OMSA, tp bgs sbnr nya sbb sampai sekarang ak masih sgt betapa bodoh ny ak kelihatan pd agm OMSA sem lps...so korang agk2 sape yg akn jd ydp
omsa yg baru???pada ak, org yg nk jd ydp omsa mesti sedar bhw tanggungjawab yg dieorg pikul 2 berat, jawatan ydp omsa 2 bkn la tempat tuk mencari glamour atau platform tuk korang menambah kenalan...cm kite semua tahu, ramai student om yg b'masalah, tak kira dari segi study atau personal things..so why not OMSA mainkan peranan tuk bantu dieorg keluar dr probs dieorg 2...contoh ny grade on time..ramai student om yg xdpt grade on time walaupun sbnrny kos om xla sesukar mane jika nk dibanding kan dgn kos laen...tp nape masalah ni masih ad dlm om???
so di sini OMSA blh memainkan peranan ny, OMSA blh menganjurkan pelbagai program tuk membantu mereka ini..OMSA juga blh menjadi jambatan yg menghubungkan student dan para lecturer bg same2 menaikkan lg name kos om..skunk ni student om melihat OMSA sebagai persatuan yg akn menganjurkan pelbagai program yg memberi keseronokan dan hiburan semata-mata sedangkan mereka tidak memperoleh ape2 manfaat pn dr xtvt itu..so ak cadangkn OMSA supaya kurang kan xtvt yg bercorak hiburan sebalikny perbanyakkan xtvt bercorak akademik...contohny cm dinner dan lawatan 2 xyah la tiap2 sem buat..OMSA juga boleh jadikan PKA sbg contoh...cuba wujudkan PKA dlm OMSA di mana student om yg cemerlang membantu student om yg laen..jd same2 mendapat manfaat...

3 coretan ikhlas:

dek said...

aku sokong ko....
sepatutnya omsa ni mengurangkan bilangan orang yg lambat graduate....
tapi kan...
aku perasan banyak sangat penghalang untuk ke arah tu...
mase aku jadi ajk pun terase berat nak wat keje...
tapi kalo xde halangan fizikal mahupun mental...
omsa will be the greatest student association in uitm....

Andy ionian Zickler said...

it is easy to say when you're not in the places.. But it is to hard when you already in that place..so the conclusion is, if you dont know have enough responsibility why you challenge yourself taking that Job..ntahlah..
Epul..tahniah kerna letak jawatan..i respect your decision..ahahah..

OMSA juga blh menjadi jambatan yg menghubungkan student dan para lecturer bg same2 menaikkan lg name kos om.. (ayat nie gempak la sial)

yespepol said...

terima kasih kpd yg memberi komen...:p