Surat buat Cikgu Sekolah Lama

Pepol Zainuddin
Jalan Matahari Putra
Kuala LumpurKehadapan Cikgu Zul

Sudah lama kita tidak bersua, malahan saya sendiri tidak tahu di mana cikgu berada sekarang.  Seingat saya, kali terakhir kita berjumpa adalah semasa saya mengambil keputusan ujian UPSR.  Sesudah saya masuk sekolah menengah, kita tidak pernah bersua lagi.

Harapnya, cikgu masih lagi utuh menjadi warga pendidik dan mencurah ilmu kepada anak watan negara kita.  Segala ilmu yang pernah cikgu curahkan kepada saya satu ketika dahulu tetap kekal menjadi sesuatu yang amat berharga buat diri saya.  Masih teringat lagi akan situasi di dalam bengkel Kemahiran Hidup, dimana cikgu tenang memberi arahan demi arahan kepada saya bagi melengkapkan projek Kemahiran Hidup.

Akan tetapi, di sebalik segala ilmu yang telah cikgu curahkan kepada saya, masih ada satu benda yang tertinggal.  Perkara ini berterusan menghantui saya setiap hari walaupun perkara ini berlaku kira-kira 18 tahun yang lalu.  Jikalau cikgu tidak keberatan, saya berharap agar cikgu dapat memulangkan semula digimon saya yang cikgu rampas di sekolah.  Cikgu tidak perlu menggantikan bateri yang baru, semua itu akan saya lalukan kemudian.

Harapnya cikgu dapat mempertimbangkan permintaan saya ini.


Anak muridmu.


1 coretan ikhlas - Add Yours

ejulz said...

hahaha.. terbaek..

follow sini.. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com :)